onsdag 21 april 2010

Sisters let´s forget how to compete!

Usch vad jag blir ledsen... tjejer vad håller vi på med? Vad utsätter vi oss själva för? Vad utsätter vi andra för? Allting är en konstant tävling om vem som är smalast, har de nyaste kläderna, blev fullast på festen och krossat flest hjärtan...

Jag ser smarta och otroligt vackra tjejer svälta sig dag efter dag och långsamt förvandlas till gråa utmärglade spöken. Varför blir det såhär? Är det killarna som sätter dessa kraven på oss? Nej, oftast inte. Det är vi själva. Kvinnorna har i alla tider fått kämpa mot förtryck och vi borde stötta varandra, men så ser det tyvärr inte ut i dagens samhälle. Vi matar varandra med konstanta bantnings- och skönhetstips och är det någon som vågar bryta mot normen ska hon tryckas ner och frysas ut.

Våran syn på förebilder är helt snedriven...Hur många inflytesrika, framgånsrika och betydelsefulla kvinnor genom historien kan du nämna? Hur många modeller och skådespelerskor kan du? Iallafall jag märker där en stor skillnad.
Vi strävar inte efter att kämpa för mänskliga rättigheter eller att hitta botemedlet mot cancer. Vi bryr oss istället om hur många gram vi gått upp och hur många vänner på facebook vi har.

Pengar som borde gå till vettig mat och studentlitteratur går istället till cigaretter och vin. Cigaretter ihop om att dämpa hungern och vin för att bättre på våra usla självförtroenden. Usla självförtroenden som vi gett varandra med spydiga kommentarer och elaka blickar. Bristen på ordentlig mat leder i sig till att vi blir hungriga och griniga och de spydiga kommentarerna bara ökar... Allt är en ond cirkel.

Jag uppmanar er att ta en ordentlig chokladbit, njut av den, titta er i spegeln och tala om för er själva att ni är fina som ni är. Säg något snällt till tjejerna omkring dig och snälla,snälla,snälla ta ditt vackra huvud och fokusera på saker som gör dig lycklig. Det förtjänar du att vara! Det är faktiskt sant att skönhet kommer inifrån!

2 kommentarer:

  1. Jag saknar dig finis! Terminen har gått så snabbt. Hade verkligen tänkt, på riktigt, att åka och hälsa på dig en helg. Det får bli snart. PoK Sara

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken riktig tankeställare. Du är en otroligt klok kvinna du Malin! :)

    SvaraRadera